середа, 20 березня 2013 р.

"ПрофіСтарт" куховарить

Нещодавно Білозерська команда «ПрофіСтарту» здійснила професіографічну екскурсію до кафе «Зустріч»  Білозерського ССП.
 
Так хто ж такий  кухар?
Це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування. Але ці сухі і нудні слова не можуть повною мірою охарактеризувати кухарську професію. Тому що кухаря, іноді, називають справжнім чарівником, який може з самих звичайних продуктів приготувати страву, ім'я якій - шедевр смаку.

Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати - це найдавніша професія. Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на багатті, вони швидко з'ясували, у кого з одноплемінників мамонт виходить смачніше і соковитіше, і стали довіряти цю важливу місію тільки йому. Так народився перший шеф-кухар. В подальшому перебігу історії професія кухар отримала своє втілення в наданні особистих послуг з приготування їжі для багатих і знатних людей і тільки з розвитком ресторанного бізнесу ця професія набула масовість. 
Саме з такої бесіди розпочалось знайомства восьмикласників з цією професією. А ще з опитування, що можуть вони самі приготувати. 
  
Звичайно, приготувати що-небудь їстівне, наприклад яєчню, може, практично, будь-яка людина, А ось кухар з тих же самих продуктів приготує ніжне яєчне суфле. 

Кухар Паламарчук Людмила Василівна вже на практиці знайомила дітей з цією професією

 та з кухонним інвентарем.



А ще показала де і як вони самі випікають і хліб, і булочки, і пиріжки, і ось такі короваї.




Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник.   
Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці.


Немає коментарів:

Дописати коментар