пʼятниця, 17 січня 2014 р.

"ПрофіБілозерка" представляє найсмачнішу професію!

Білозерським профішколярам Євгену Косенку та Артему Смирнову пощастило найбільше. Вони вивчають і досліджують найсмачнішу професію - «кухар».


Майбутні кухарі  ознайомились у бібліотеці з профлітературою, перегланули виставки, вивчили інформаційні джерела і у мережі Інтернет, заповнили "Щоденники дослідника" .




І от з метою докладнішого вивчення особливостей роботи кухаря та знайомства з представниками цієї професії діти-учасники проекту відвідали з професіографічною екскурсією Білозерське ССТ «Закусочна». Їх привітно зустріла Шпак Галина Іванівна, яка працює тут вже понад 15 років.І хоча у 2010 році змінилась форма власності з державної на приватну,  але працівники залишились і працюють й досі.


Галина Іванівна працює буфетницею і з віртуозністю справжнього майстра встигає відпускати печену і смажену продукцію усім відвідувачам одночасно.




Кухонним працівником у «Закусочній» працює Колесникова Світлана Анатолівна, яка пече і смажить біляші, пиріжки з капустою і картоплею, котлети та сосиски в тісті, печінку, відбивні з куриного філе, котлети рибні та м`ясні.


Світлана Анатолівна поділилась з хлопцями своїми «фірмовими» рецептами приготування страв.

Наші «профікухарі» ще й встигли побути дегустаторами і скуштували потрошку всього, що приготували кухарі закладу. 






Зустріч з професіоналами була дуже цікавою, пізнавальною, корисною і  «смачною». До речі, Світлана Анатолівна запросила хлопців на курси кухарів, де вони дізнаються багато секретів кулінарної справи і добре навчаться готувати. І вони із задоволенням погодились!
Тож смачненького усім!

Немає коментарів:

Дописати коментар