
Майбутні кухарі ознайомились у бібліотеці з профлітературою, перегланули виставки, вивчили інформаційні джерела і у мережі Інтернет, заповнили "Щоденники
дослідника" .
І от з метою докладнішого вивчення особливостей роботи кухаря та знайомства з представниками цієї професії діти-учасники проекту відвідали з професіографічною екскурсією Білозерське ССТ «Закусочна». Їх привітно зустріла Шпак Галина Іванівна, яка працює тут вже понад 15 років.І хоча у 2010 році змінилась форма власності з державної на приватну, але працівники залишились і працюють й досі.
Галина Іванівна працює буфетницею і з віртуозністю справжнього майстра встигає відпускати печену і смажену продукцію усім відвідувачам одночасно.
Кухонним
працівником у «Закусочній» працює Колесникова Світлана Анатолівна, яка пече і
смажить біляші, пиріжки з капустою і картоплею, котлети та сосиски в тісті,
печінку, відбивні з куриного філе, котлети рибні та м`ясні.
Світлана
Анатолівна поділилась з хлопцями своїми «фірмовими» рецептами приготування
страв.
Наші «профікухарі» ще й встигли побути дегустаторами і скуштували потрошку
всього, що приготували кухарі закладу.
Зустріч з професіоналами була дуже цікавою, пізнавальною, корисною і «смачною». До речі, Світлана Анатолівна запросила хлопців на курси кухарів, де вони
дізнаються багато секретів кулінарної справи і добре навчаться готувати. І вони із задоволенням погодились!
Тож смачненького
усім!
Немає коментарів:
Дописати коментар