Нещодавно Білозерська команда «ПрофіСтарту»
здійснила професіографічну екскурсію до кафе «Зустріч» Білозерського ССП.
Так хто ж такий кухар?
Це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського
харчування. Але ці сухі і нудні слова не можуть повною мірою охарактеризувати
кухарську професію. Тому що кухаря, іноді, називають справжнім чарівником, який
може з самих звичайних продуктів приготувати страву, ім'я якій - шедевр смаку.
Професія кухар
розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати - це найдавніша
професія. Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на
багатті, вони швидко з'ясували, у кого з одноплемінників мамонт виходить
смачніше і соковитіше, і стали довіряти цю важливу місію тільки йому. Так народився
перший шеф-кухар. В подальшому перебігу історії професія кухар отримала своє
втілення в наданні особистих послуг з приготування їжі для багатих і знатних
людей і тільки з розвитком ресторанного бізнесу ця професія набула масовість.
Саме з такої бесіди розпочалось знайомства
восьмикласників з цією професією. А ще з опитування, що можуть вони самі
приготувати.
Звичайно, приготувати що-небудь
їстівне, наприклад яєчню, може, практично, будь-яка людина, А ось кухар з тих
же самих продуктів приготує ніжне яєчне суфле.
Кухар Паламарчук Людмила Василівна вже на практиці знайомила дітей з цією професією
та з кухонним інвентарем.
А ще показала де і як вони самі випікають і хліб, і булочки, і пиріжки, і ось такі короваї.
Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник.
Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.